HOME SPEAKERS PROGRAMME SPONSORS VENUE AND ACCOMMODATION

Scrum_Gathering_South_Africa_2015_Unlikely_Heroes

The Agile and Scrum world is filled with Unlikely Heroes. Those who see beyond the ordinary to find extraordinary superpowers in their values and techniques. Whether you are a hero in training or a superhero, discover new superpowers and uncover your kryptonite at this year’s gathering of Unlikely Heroes.

The forces of good are gathering.
This year we will have 3 tracks to explore, share and inspire on how we have overcome challenges through our strengths, smarts, or sheer dedication, and help each other find answers to better our worlds.

  • IMAGINE: (Product & Innovation)
    Breaking through the sound barrier and saving the world by unleashing potential in yourself and your organisation by achieving more than what you imagined possible.
  • EMPOWER: (Leadership & Coaching)
    With great power comes great responsibility, let’s embark on this journey together and blast to supersonic speeds.
  • MASTER: (Pride in the Craft)
    Not all heroes wear capes. By honing our abilities and combining our super powers, we can go beyond the ordinary and become extraordinary.

To infinity & beyond!

Day 1: 19th October

All day Coaching Clinic with Karen Greaves and Samantha Laing

Day 1 IMAGINE EMPOWER MASTER
7:30 – 9:00  Lean Coffee
8:00 – 9:00  Registration
09:00 – 10:30 Welcome to Scrum Gathering 2015

Opening Keynote: Andrea Tomasini – Stop scaling… start Growing your agile organization!

10:30 – 10:45 TEA BREAK (15 min)
10:45 – 11:30 Philip Manning (45 min talk) – Agile Appraisals – A More Heroic Way for Heroes to get Feedback Karen Greaves & Sam Laing (45 min talk) – Learning to use SUPER POWERful questions Rouan Wilsenach ( 45 min talk) – Heroes need sleep too: techniques for stress-free software releases
11:30 – 11:45 TEA BREAK (15 min)
11:45 – 12:30 Lisa Basel (45 min talk) – “Just Do It” Agile practices for start-ups & small teams Terence Kruger & Kevin Trethewey  (45 min talk) – Getting fish to fly – Resource and Flow Efficiency mindsets Joshua Lewis ( 45 min talk) – Are you getting value from your automated testing?
12:30 – 13:30 LUNCH (60 min)
13:30 – 13:45 Lightning Talks
13:45 – 15:15 Angie Doyle & Mark Pearl (180 min workshop – Part 1) – User Story Mapping: How super heroes make toast! Phill Barrett (90 min workshop) – A utility belt for innovation superheroes… instructions included Sonja Blignaut & Wessel Blignaut (90 min workshop) – The team as complex adaptive system and the importance of Retrospectives
15:15 – 15:30 TEA BREAK (15 min)
15:30 – 17:00 Angie Doyle & Mark Pearl (180 min workshop – Part 2) – User Story Mapping: How super heroes make toast! Regina Martins (90 min workshop) – The Spiderman antidote to the anti-patterns of Agile leaders Andre Vermeulen & Cara Turner (90 min workshop) – Pair Programming Immersion Workshop
                             Drinks

Day 2: 20th October

All day Coaching Clinic by Karen Greaves and Samantha Laing

Day 2 IMAGINE EMPOWER MASTER
7:30 – 9:00  Lean Coffee
9:00 – 10:00 Keynote:

Thato Kgatlhanye

10:00 – 10:30 Justin Kotze (30 min fishbowl) – A Panel Interview with the Unlikely Heroes of the Agile League
10:30 – 10:45 TEA BREAK (15 min)
10:45 – 11:30  Henk Viljoen (45 min talk) – A Colorful Journey of Agile Adoption An Bakkes (45 min talk) – How to prevent fear and judgement from inhibiting Agile adoption Janco Wolmarans (45 min talk) – What Information Theory can teach us about software development
11:30 – 11:45 TEA BREAK (15 min)
11:45 – 12:30  Peter Alkema (45 min talk) –  Leadership and Agile Adoption Damian Buonamico (45 min talk) – A Story of Agile Cultural Transformation at OLX Biase De Gregorio (45 min talk) – All Super Heroes need tools… Like Thor’s hammer or Iron Man’s suit, Scrum Teams require DevOps to make them powerful
12:30 – 13:30 LUNCH (60 min)
13:30 – 13:45 Lightning Talks
13:45 – 15:15 Steve Holyer & Pavel Dabrytski (90 min workshop) – Requirements Engineering for Agile Product Owners: Hunting value with structured conversations Danie Roux, Joanne Perold & Kevin Trethewey (90 min workshop) – Owning your Slippers Olga Yiannakis & Mariet Visser (90 min workshop) – Things that weren’t in my hero playbook
15:15 – 15:30 TEA BREAK (15 min)
15:30 – 17:00 Closing Keynote:
Cara Turner: Can Agility Change The World? Bridging the Digital Divide with Agile Training

ScrumGathering 2015 Closing

 


 

One Day Workshop on the 21st of October
Unleash Your Value Proposition using the Agile Fluency™ Model – Presented by Steve Holyer – R5999 Ex VAT

Sign up today by emailing agility@iqbusiness.net & be one step closer to getting the results you & your investors want. – click here for more information.